وبلاگ

عسل از کندو تا فروشگاه

مراحل آماده سازی عسل برای عرضه به بازار​

عملیات آماده سازی عسل برای عرضه به بازار از همان ابتدای برداشت محصول از کندوها آغاز می شود.

هنگام برداشت محصول باید دقت شود که عسل رسیده و عمل آورده شده برداشت گردد و شانهای عسلی که درب سلول آنها کاملا مسدود نشده باشد ممکن است مقداری عسل نارس داشته باشد و رطوبت آن به اندازه کافی کاهش پیدا نکند.

برداشت این شانها و استخراج عسل آن ها ممکن است باعث تخمیر و ترش شدن عسل شود.

زمان برداشت عسل نباید از استعمال دود و ترکیبات شیمیایی بیش از حد برای دور کردن زنبورها استفاده کرد زیرا باعث می شود که این مواد به داخل عسل نفوذ کرده و موجب تغییر مزه و بوی عسل شده و کیفیت آن را کاهش می دهد.

هنگام استخراج عسل باید کلیه وسایل تمیز بوده و از هرگونه آلودگی جلوگیری شود سپس شانهای عسل با دستگاه اکستراکتور و در اتاق های مجهز به نور کافی، آب سرد و گرم، کف و دیوارهای قابل شستشو و طبق استاندارد، تخلیه می شوند.

بعداز استخراج عسل به سراغ اقدامات بعدی از قبیل صاف کردن و پاستوریزه کردن، درجه بندی صحیح و بسته بندی  عسل می رویم.

 

تصفیه و صاف کردن عسل:​

یکی از خصوصیات فیزیکی و کیفی عسل درجه خلوص آن از مواد ناخالصی مثل ذرات موم، صمغ، دانه های گرده، اجساد مرده زنبورها و قطعات بدن آنها است.

به منظور بهبود هرچه بیشتر کیفیت عسل از این نظر بعداز استخراج عسل و هنگامی که عسل هنوز گرم است آن را در ظرف صافی ریخته و مواد ناخالصی که بیان شد را جدا می کنند.

 

پاستوریزه کردن عسل:​

تولید کنندگان عسل برای بهتر شدن کیفیت محصول خود پس از استخراج از شان و صاف کردن  به سراغ پاستوریزه کردن عسل می روند.

به این صورت که جهت جلوگیری از تخمیر و ترش شدن عسل، جلوگیری از شکرک زدن و به تاخیر انداختن آن، فیلتر کردن و خارج کردن ذرات ناخالصی بسیار ریز از عسل مثل ذرات گرده گل، اجسام خارجی و غیره آن را در ظروف دوجداره و به صورت غیر مستقیم  و بر اساس استاندارد های ملی عسل حرارات داده و آماده می کنند.

 

درجه بندی عسل :​

امروزه در اکثر کشورهای تولید کننده و وارد کننده عسل قوانین و مقررات خاصی وضع شده که نه تنها خصوصیات فیزیکی و شیمیایی عسل خالص و تغییرات قابل قبول آنرا مشخص می نمایند بلکه انواع عسل را براساس کیفیت و خصوصیات آنها درجه بندی و معرفی می کنند.

درجه بندی عسل اساسا بر مبنای خصوصیاتی از قبیل درصد رطوبت یا مواد جامد قابل حل در آب، طعم یا مزه، درجه خلوص یا عاری بودن از اجسام ناخالصی، صاف بودن آن و اندازه گیری سطح آنزیم ها و آنتی اکسیدان های آن انجام می دهند.

بر این مبنا ممکن است انواع عسل به درجات A ، B، C و D دسته بندی شوند به طوری که درجه A از نوع عالی، B  بسیار خوب، C خوب و D زیر استاندارد معرفی گردند.

تولید کنندگان معمولا قادر به درجه بندی عسل خود نیستند اما مجموعه پادنا با دارا بودن مجهزترین آزمایشگاه کنترل کیفی عسل در استان خوزستان با داشتن بهترین کارشناسان آزمایشگاه و زیر نظر موسسه استاندارد کشور و سازمان غذا و دارو اقدام به بررسی کیفی عسل و تعیین نوع درجه آن می کند و عسل را به صورت شناسنامه دار به دست مشتریان می رساند.

ظروف بسته بندی عسل برای عرضه به بازار:​

نوع جنس، حجم، وزن، اندازه، شکل و سایر خصوصیات ظروف بسته بندی عسل به امکانات موجود، سلیقه عرضه کننده و قدرت رقابت با سایر انواع،  متفاوت است.

در بکارگیری انواع ظروف بسته بندی عسل باید به چند نکته توجه شود.

  • این ظروف باید عاری از هرگونه بو باشند.
  • در مقابل ترکیبات عسل خصوصا خاصیت اسیدی آن با دوام و مقاوم باشند.
  • رطوبت نباید به داخل ظرف نفوذ کند.
  • داخل و خارج کردن عسل از آن به راحتی انجام شود.متداول ترین ظروف عرضه عسل به بازار بسته بندی های نیم و یک کیلویی در اشکال مختلف می باشد.

بسته بندی بندی محصولات مجموعه پادنا به صورت ظروف پلاستیکی به رنگ شفاف یا روشن و با وزنی سبک و طول عمر بالا هستند که به شکل های گرد و مکعب مستطیل برای عرضه عسل بکار برده می شود.

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من